Maya Hagemann fra Fingersprog.dk

Babytegn - kom godt i gang

Hør mere om fordelene ved at bruge babytegn med din baby. Få præsenteret en håndfuld gode begyndertegn samt tips om, hvordan du bruger tegnene i din hverdag med baby.

Hvis du har et lille barn under 2 år, har du nok oplevet, hvor meget han/hun gerne vil kommunikere med dig. Den helt lille baby søger dig for at få hjælp til at forstå, hvad der forgår omkring ham/hende. Det lidt større barn vil rigtig gerne dele sine oplevelser med dig, eller har brug for din hjælp til noget. Så længe barnets talte sprog ikke er udviklet nok til at kommunikere alle disse tanker, følelser og behov, er han/hun nødt til at bruge andre måder at få dig til at forstå - og det kan tit ende i gråd og frustration.

Babytegn udnytter barnets evne til at kontrollere og bruge sine hænder bevidst fra en meget tidlig alder. Tænk bare på, når det lille barn på 7-9 måneder begynder at klappe og vinke - det er fagter, barnet har lært ved at se os voksne bruge dem. Babytegn udvider paletten af fagter, og giver din baby mulighed for at kommunikere med dig på en klar og konstruktiv måde, inden hans/hendes talesprog er udviklet. På denne måde styrkes jeres relation og tilknytning; I undgår mange frustrationer i hverdagen, og du støtter din babys sprogudvikling. Du får en helt unik indsigt i, hvad dit lille barn føler og tænker, og på den måde skaber brugen af babytegn tit nogle af de bedste minder fra de første år med dit lille barn.

I dette webinar vil du få mere at vide om fordelene ved at bruge babytegn med din baby. Du får praktiske tips til at komme godt i gang med at bruge babytegn, og vi kommer omkring en håndfuld praktiske tegn, som du kan bruge i din hverdag med baby. Maya Hagemann vil også dele nogle af sine egne erfaringer og hverdagshistorier med babytegn.

 

Maya Hagemann arrangerer kurser, workshops og forløb i babytegn med Fingersprog.dk - både fysisk og online. Hun er uddannet musiklærer og underviser i tegnene gennem sang og musik. På den måde lærer forældrene på Fingersprogs hold babytegnene på en nem og sjov måde, mens babyerne får en social oplevelse og hygger sig med at lytte til musikken. Maya brugte babytegn med begge sine børn og oplevede, hvordan den tidlige kommunikation og fælles forståelse, tegnene skabte, gjorde en kæmpe forskel for hele familien.