Cornelie Egelie

Blue Monday: Doorbreekt het taboe op psychische ziektes

Gevoelens als schaamte en angst voor vervelende reacties zorgen er voor dat mensen met een psychische aandoening er toch vaak voor kiezen dit met zo min mogelijk mensen te delen. In deze lezing vertelt Cornelie waarom het zo belangrijk is juist wél te delen.

Vaak weten we niet dat onze vriend, collega, werknemer last heeft van een psychische ziekte. Door open en eerlijk over onze gevoelens te praten halen we de druk van de ketel en voelen we ons vaak beter. Voor veel mensen, met of zonder psychische ziekte, is studeren of werken juist goed en zinvol.

Cornelie geeft praktische adviezen. Zo is het bijvoorbeeld fijn als er naar iemand geluisterd wordt zonder direct een advies of oordeel klaar te hebben. En mensen met een psychische kwetsbaarheid doen er verstandig aan eerst over hun talenten te praten en daarna over uitdagingen.

Over Cornelie Egelie

Cornelie heeft in Leiden rechten gestudeerd, is getrouwd en moeder van drie kinderen. Over haar eigen ervaringen schreef Cornelie, op indringende, eerlijke en soms uiterst hilarische wijze het boek ‘Pillendoos’. Haar missie is dat we met z’n allen heel gewoon over psychische aandoeningen praten. 

Als ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma draagt Cornelie bij om het taboe, dat rust op psychische ziektes, bespreekbaar maken.

Neem bij vragen gerust contact op met Athenas Nederland via telefoon +31 30 8080884 of mail contact@athenas.nl

Door je aan te melden voor dit webinar word je toegevoegd aan de nieuwsbrief van Zevio (Privacy Policy) en Athenas Nederland (Privacybeleid)

Organisator: Zevio, Athenas Nederland