Mats Lewan

Framtiden börjar nu – var med och forma den!

Förändringen som drivs av teknik och innovation går allt snabbare. I den här föreläsningen av futuristen och journalisten Mats Lewan får du på 30 minuter en bild av vad vart vi är på väg och hur du kan vara med och forma framtiden.

Framtiden lockar och oroar, den skrämmer och inspirerar. För att bli vän med framtiden är det värdefullt att få en bättre förståelse över vad som driver förändring och vilka val vi kan göra. 

Mats Lewan beskriver i sin föreläsning hur teknik och innovationer alltid varit starka drivkrafter för förändring, och hur digitalisering och AI idag förändrar vår värld. Han tar oss med på en resa genom några megatrender som drivs på av digitaliseringen, och fokuserar särskilt på vilka mänskliga egenskaper som är viktiga när vi ska hitta en balans mellan människa och teknik. 

Mats beskriver också vilket ledarskap som behövs i en tid när förändringen accelererar och när människor i världen knyts samman allt mer. 
 

Om Mats

Mats Lewan har en bakgrund som civilingenjör i teknisk fysik och arbetar sedan många år som journalist och framtidsanalytiker. 

 

Har du inte möjlighet att se det live? Inga problem! Alla som anmäler sig i förväg får en länk med tillgång till inspelningen i 48 timmar efter sändningen

 

Foto: Mauro Angelantoni