Fredrik Löfgren

Virtual Reality - Bara en kul grej, eller verklig nytta?

Category: Future

Fredrik Löfgren
Dec 10, 2020 at 10:15-10:45

Event registration closing in

Ingen hade föreställt sig den värld vi lever i idag för bara ett år sedan. Covid-19 har gjort mer för digitaliseringen av samhället än många digitaliseringsdirektörer har gjort på 10 år.

Ingen hade föreställt sig den värld vi lever i idag för bara ett år sedan. Covid-19 har gjort mer för digitaliseringen av samhället än många digitaliseringsdirektörer har gjort på 10 år. Den tekniska utvecklingen sker mycket snabbt och nya möjligheter uppstår hela tiden. Idag arbetar många hemifrån och digitala möten har blivit vardag för oss alla. Men det finns ett grundläggande problem med videomöten, och det är att all interaktion sker över två dimensioner på en skärm.

Fredrik Löfgren är en flitigt anlitad föreläsare, men när Coronan kom i mitten av mars försvann alla föreläsningar över en natt. Några få ville försöka ställa om till zoom- eller teamskonferenser istället. Men Fredrik tyckte det lät mossigt med video:

– Zoom känns så 10-tal! Jag har jobbat på distans hela mitt yrkesliv och nu är det faktiskt 20-tal. Jag föreslog för företaget Kvadrat att de kunde köra hela konferensen i Virtual Reality!  

Efter en presentation för ledningsgruppen i Stockholm var företaget med på tåget och ville genomföra eventet i Virtual Reality! Fredrik byggde upp en virtuell konferensmiljö, med scen, publikplatser, läktare och de vanliga blomsterarrangemangen. Han ordnade fram kameramän som kunde navigera VR-kameror, tryckerier som kunde trycka virtuella beach-flaggor, ljudtekniker som kunde mygga talarna inuti VR-miljön.

I mitten av april arrangerades konferensen med 300 deltagare och det blev en succé! Ren magi. Som att befinna sig i en science fiction löd kommentarerna – trots att alla satt hemma i soffan med VR-glasögon på näsan.

Den största fördelen med Virtual Reality är att man kan förflytta sig precis som i verkligheten och att ljudet avtar med avståndet. Flera grupper kan prata samtidigt i samma rum, och det är enkelt att gå mellan grupperna, som på ett mingel. Men även föreläsningar är enklare när man kan gå omkring på scenen och interaktionen med publiken blir mer naturlig. Som föreläsare ser man tydligt när någon räcker upp handen, deltagarna behöver inte trycka på någon knapp, utan det är bara att fysiskt räcka upp sin hand precis som i verkligheten! Det går såklart också att skapa team-building aktiviteter, som är helt Corona-säkra! Varför inte avrunda föreläsningen, mötet, konferensen med att ta en VR-match i basketboll tillsammans med de andra mötesdeltagarna?

Efter den första konferensen i april har Fredrik arrangerat ett 30-tal olika event i Virtual Reality, och blivit inbjuden både till radio och SVT för att berätta om möjligheterna! VR är en teknik som gör det möjligt att göra digitala möten mer naturliga.

Men vad innebär det egentligen att genomföra en konferens i Virtual Reality? Vilka resurser krävs? När passar det och när passar det inte? Vilka plattformar finns? Det och mycket mer har ni möjlighet att höra Fredrik berätta om i sin föreläsning den 10 december.

Välkommen på en underhållande och tankeväckande föreläsning!

 

Genom att anmäla dig till detta webinar kommer du att läggas till i nyhetsbrevet från Athenas Svergie (länk till datapolicy) och Zevio (data policy).

Arrangör: Athenas Sverige

 

Event Organizer

Athenas Sverige

Athenas representerar ett stort antal av de bästa föreläsarna i Sverige. Förtroendet vi får från våra föreläsare har byggts upp under många år av lyckat samarbete tillsammans med våra nöjda kunder. Vi har föreläsare och föredrag inom ämnen som ledarskap, motivation, stress, politik och hundratals av aktuella och spännande ämnen.

Social Media

Don’t miss out on live events!

Sign up for our newsletter and get notified when new webinars are available