Svend Brinkmann, Tor Nørretranders og Rane Willerslev

Webinar: Kom med Svend Brinkmann, Tor Nørretranders og Rane Willerslev på samtalekur

Category: Culture and Society

Svend Brinkmann, Tor Nørretranders og Rane Willerslev
Oct 28, 2020 at 17:00 CET

Vi gør det hele tiden. Taler med hinanden. Både derhjemme, på arbejde og i det offentlige rum. I tv, radio og aviser er der altid nogen, der taler sammen. Der sniksnakkes på sociale medier og skrives samtalebøger.

Men hvordan har samtalen det egentlig her i begyndelsen af det 21. århundrede?

SAMTALEKUR er præsenteret af Saxo.com og People'sPress.

Svend Brinkmann, Tor Nørretranders og Rane Willerslev er tilbage med opfølgeren til deres bestseller Det, du ikke forstår, gør dig klogere.

Denne gang mødes de for at tage på kur – samtalekur. De besøger både et hotel, en kirkegård, en frokostkantine og et værtshus i forsøget på at komme samtalens væsen nærmere. Undervejs taler de om det, man ikke kan tale om - Trump, Voldemort og Freud. De vender skyggesider, sorte bøger og livet efter døden. Men de når også omkring relationer, rationalitet og Ritt Bjerregaard, og det hele bliver til tider finurligt, urtet og nørdet.

Kort sagt kommer de ud i livets afkroge og ind på livet af hinanden, som de bevæger sig dybere ned i samtalen.

Samtalekur er ligesom forgængeren dygtigt orkestreret af Frederik Lindhardt.​

Lidt om forfatterne

Svend Brinkmann er professor i almen psykologi og kvalitative metoder på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række samfundskritiske bøger bl.a. bestseller-trilogien Stå fastStåsteder og Gå glip. Aktuelt forsker han bl.a. i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg og lykke som psykologiske og kulturelle fænomener.

Tor Nørretranders er faglitterær forfatter, uddannet cand.techn.soc. fra RUC og har en både journalistisk og akademisk baggrund. Tor er forfatter til en lang række bøger om alt fra naturvidenskabens rolle i den moderne kultur, over miljøproblemer, krig og fred, til fremtiden, kreativiteten og troens betydning. Blandt hans mest kendte bøger er Det udeleligeMærk verden, Det generøse menneskeVær nærSe frem og senest Samfundsglæde.

Rane Willerslev er direktør for Nationalmuseet og tidligere professor i social antropologi. Har været direktør for Kulturhistorisk Museum i Oslo og leder af De Etnografiske Samlinger på Moesgaard Museum. Han er ph.d. fra Cambridge University, har været på talrige ekspeditioner i Sibirien og blev i 2001 optaget i Eventyrernes Klub. Forfatter til bl.a. Tænk vildtRygrad og rummelighed og Ekspeditioner - fra tundraen til savannen.

Frederik Lindhardt er medstifter af den digitale læringsvirksomhed Virtio, cand.mag. i retorik og har bundet samtalerne i Det, du ikke forstår, gør dig klogere og Samtalekur sammen. Han er desuden skribent inden for emnerne tech, retorik og læring og moderator på flere events. Frederik Lindhardt er også foredragsholder og forfatter til bøgerne Lidt af far og Doktor Hansen har set sin sidste patient.

-------

By signing up for this webinar, you accept by signed up to emails from Zevio about similar webinars (data policy).

Event Organizer

Saxo & People'sPress

Saxo,com er Danmarks største boghandel, og har rødder helt tilbage i 1961 hvor en lille boghandel åbnede på Østerbro i København. I dag er Saxo boghandel for hele Danmark.

People'sPress er et af Danmarks store forlag. Udgangspunktet hos People'sPress er, at kvalitet og kommerciel succes ikke udelukker hinanden. Gode bøger er for alle, og gode bøger er fantastiske.

Social Media

Don’t miss out on live events!

Sign up for our newsletter and get notified when new webinars are available