Jeanine Bosma

Durf jij voluit te leven?

Naar aanleiding van het boek LEEF, is de vraag; “Durf jij voluit te leven?” En wat is voluit leven eigenlijk? Vanuit haar ervaring van het schrijven van een boek over haar eigen gedrag, geeft Jeanine inzicht in hoe zij heeft geleerd dat ze niet hoeft te leven naar de verwachtingspatronen van haar omgeving.

Door deze verwachtingen los te laten geeft ze zichzelf de ruimte om keuzes in haar leven te maken die voor haar belangrijk zijn. Als je een leven vol moed, compassie en verbondenheid wil leiden, moet je de wereld om je heen aankijken en zeggen, dit is wie ik ben en ik ga er helemaal voor.

Kwetsbaarheid is kracht. Pas als je in staat bent om je kwetsbaar op te stellen ontstaat de ruimte om te groeien. Stel jij kwetsbaar op en mag je er zijn van jezelf? We leven in een maatschappij waarbij we succes vaak gelijkstellen met het niemand nodig hebben. We zijn bereid om een helpende hand uit te steken maar zullen niet snel om hulp vragen. Hoe zou je leven er uit zien als je vanuit je kwetsbaarheid durft te handelen?

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen gevoelens en de keuzes die je maakt. Te vaak leggen we de verantwoordelijkheid van hoe wij ons voelen buiten onszelf. Hiermee geven we de regie op ons eigen leven feitelijk aan een ander. Hoe bewust ben jij je hiervan en hoe leer je om anders met situaties om te gaan waardoor je meer grip hebt op je eigen leven en de keuzes die je maakt. Krijg antwoorden met een lezing van Spreker Jeanine Bosma.

Over Jeanine Bosma

Jarenlang ging spreker Jeanine Bosma uitdagingen uit de weg waarvan ze aan de voorkant niet zeker wist of ze het beoogde resultaat zou halen. Het gevoel van de controle niet willen loslaten en het niet willen falen kan enorm belemmerend zijn. Als je je als mens echter wilt ontwikkelen is het nodig om nieuwe uitdagingen aan te gaan ook als is het met vallen en opstaan. Het levensmotto van Jeanine is daarom ook: “De moed om je kwetsbaar op te stellen gaat niet over winnen of verliezen, maar over moedig zijn dat je je laat zien als je de uitkomst niet kunt voorspellen of onder controle hebt”.

Wat is het ergste dat je kan overkomen? Door te kiezen voor moed en de confrontatie met mislukking, teleurstelling en tegenslag aan durven te gaan weet je je eigen ontwikkeling een boost te geven. Zoals Albert Einstein al zei, “Als je doet wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt”.

Neem bij vragen gerust contact op met Athenas Nederland via telefoon +31 30 8080884 of mail contact@athenas.nl

Door je aan te melden voor dit webinar word je toegevoegd aan de nieuwsbrief van Zevio (Privacy Policy) en Athenas Nederland (Privacybeleid).

Organisator: Zevio, Athenas Nederland