Jo Røislien

Kunsten å kommunisere det kompliserte

Å formidle komplisert informasjon kan være en utfordring, men det kan også læres. Jo tar utgangspunkt i da han selv, som kunnskapsnerd fra et smalt fagfelt, plutselig ble kastet ut i det å skulle lage storskala informasjons-tv om et tema de fleste kan lite om. Gjennom anekdoter, filmer og demonstrasjoner forteller Jo om arbeidet med tv-suksessen Siffer, om kommunikasjon generelt og kunnskapsformidling spesielt. Hvordan formidler man kunnskap til kolleger, til media, til mannen i gata? Hvordan får man folks oppmerksomhet, og hvordan holder man på den? Jo viser konkrete eksempler på formidling utfordringer de støtte på under arbeidet med matteserien Siffer, og hvordan de løste dem.

Jo Røislien er en av Norges mest profilerte forsknings- og vitenskapsformidlere med bakgrunn som programleder på TV og fra akademia. Han elsker tall, har hår som et norsk skogstroll, drikker pulverkaffe med melk og synes gårsdagen er sterkt overvurdert.

Jo er utdannet sivilingeniør i industriell matematikk, og har en doktorgrad i geostatistikk, begge fra NTNU, og samarbeider med en rekke medisinske forskningsmiljøer over hele landet. Han er for tiden professor i medisinsk statistikk ved Det helsevitenskapelige fakultet ved Universitetet i Stavanger (UiS), seniorforsker hos Stiftelsen Norsk Luftambulanse (SNLA), og førsteamanuensis II ved Norges Teknisk-naturvitenskapelige Universitet (NTNU).

Han har vært med å skrive over 100 medisinske forskningsartikler. Han har også skrevet flere bøker, blant annet «Tall forteller» med statistiker Kathrine Frey Frøslie og «Siffer» sammen med tekstforfatter Magnus Nome.

Ved spørsmål kan du kontakte:

Athenas på tlf: +47 91116989 eller kontakt@athenas.no

Ved å melde deg på et gratis webinaret samtykker du til å motta nyhetsbrev fra Athenas og Zevio (Policy)

Arrangør: Athenas Norge

Event starting in
Mar 10, 2021 13:15
Language:
norwegian norwegian
Speaker:
Jo Røislien
Organiser:
Athenas Norge
Category:
Culture and Society
Organiser
Athenas Norge
Athenas representerer noen av de beste foredragsholderne i Norge. Tilliten vi får fra foredragsholderne våre er bygd på mange år med godt samarbeid med dem og våre fornøyde kunder. Vi har foredragsholdere som snakker om ledelse, motivasjon, stress, helse, politikk og mange andre aktuelle og spennende emner.