Europas historie i globalt perspektiv

Lars Hovbakke Sørensen

Category: History

Aug 13, 2020 at 11:00

Event registration closing in

Gratis webinar med Lars Hovbakke Sørensen, en af landets mest anvendte kommentatorer og analytikere indenfor dansk og europæisk historie.

Kom og hør med når Lars Hovbakke, hvordan udviklingen i de andre verdensdele har påvirket Europa. Og ikke omvendt.

Dermed bevæger Lars Hovbakke Sørensen sig væk fra det euro-centriske perspektiv, som ofte har præget andre værker om Europas og verdens historie.

I dette webinar trækker Lars Hovbakke en række eksempler frem på afgørende omvæltninger i Europas historie, som var påvirket udefra. Fra Romerrigets grundlæggelse og fald over Mongolstormen på Østeuropa i midten af 1200-tallet til Afrikas, Asiens og Amerikas betydning for nationalismens opståen i de europæiske stater i 1800-tallet, de to verdenskrige og det europæiske samarbejdes udvikling siden 1945. Fortællingen føres helt op til det 21. århundrede, hvor de tiltagende flygtningestrømme fra Mellemøsten og Nordafrika, USA’s nationalistiske udenrigspolitik under Donald Trump, den agressive russiske udenrigspolitik under Vladimir Putin, den globale klimakrise og covid-19 er med til at påvirke den politiske, økonomiske og mentalitetsmæssige udvikling i hele Europa.

Webinaret afholdes torsdag den 13. august 2020 kl. 11:00 til 11:30 og det er gratis.


Glæd dig til at opleve et inspirerende oplæg, som sendes direkte fra Lars Hovbakkes skrivebord. Du deltager i webinaret via din computer, tablet eller smartphone. Vi sender et link til dig via e-mail til webinaret umiddelbart før det gratis online foredrag starter.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Laila Kaltoft på tlf. 89 93 22 06 eller lk@forfatterforedrag.dk

Ved tilmelding til det gratis webinar bliver du tilmeldt nyhedsbrevet fra Forfatterforedrag - det kan nemt afmeldes igen. Læs mere om vores datapolitik HER

Event Organizer

Forfatterforedrag

Hos Forfatterforedrag finder du foredrag fra landets forfattere - fra kulturlivet, erhvervslivet, den forskningsmæssige, den pædagogiske, den skønlitterære og sportens verden.

Social Media

Don’t miss out on live events!

Sign up for our newsletter and get notified when new webinars are available