Nadja Engsig

Når slankekuren gør ondt værre

I foredraget forklarer Nadja, hvilken enorm forskel det gør, at arbejde med hovedet først, inden man går i gang med kroppen.

Dette er et ærligt og gribende onlineforedrag om et liv med spiseforstyrrelsen binge eating disorder.

Nadja er vokset op i en sammenbrudt familie, med alkoholmisbrug, psykisk sygdom, seksuelle overgreb og mobning. Hun udviklede tidligt i livet en overlevelsesstrategi – mad.

Makrelmadderne, marsbaren og mayonnaisen blev den omsorg, som Nadja ikke fik af de voksne omkring hende. De fastholdt hende i stedet i et narrativ om, at hendes krop var forkert og skulle fikses. Derfor har Nadja igennem hele livet været på et hav af slankekure – alle med det til fælles, at de ikke virkede i længden.

Men da Nadja besluttede sig for at flytte fokus til noget andet end vægten, begyndte der at ske en indre forandring. Nadja havde altid boet i en krop, der var større end hvad diætkulturen og skønhedsidealet prædiker. Altid været en outsider fordi hendes krop var stor. 

Najda Engsig er Socialrådgiver, kropspositivist og forfatter. Kendt fra TV2-dokumentarprogrammerne ”Nadja og de 170 kilo” og ”Nadjas farvel til de 170 kilo”.

Alle der er tilmeldt onlineforedraget på forhånd får adgang til optagelsen i mindst 48 timer efterfølgende.