Hanna Gerdes

När värdering blir diskriminering

Kan man råka diskriminera någon för att man vill vara snäll? Ska man alltid behandla alla lika? Får man inte skämta längre på den här arbetsplatsen?

Diskriminering är inte helt ovanligt på svenska arbetsplatser. Men vem sätter gränsen för när en människas värderingar övergår till diskriminering? Och vad blir konsekvenserna?

Möt folkrättsjuristen och folkbildaren Hanna Gerdes och få ett smakprov av hennes populära föreläsning "När värdering blir diskriminering". Hanna ger en praktisk guide till diskrimineringslagen till alla arbetsgivare i Sverige via case, praktiska exempel och mer än en aha-upplevelse. 

Hanna Gerdes hjälper att få en konkret förklaring av begreppet diskriminering. Det kan vara till nytta i både privata livet och på jobbet, och hjälper personer från helt olika bakgrunder och livssyn, att faktiskt enas i vad som är okej och inte.

 

Om Hanna Gerdes
Hanna Gerdes är människorätts- och folkrättsjuristen som dessutom skriver böcker och föreläser om bland annat mångfald, diskriminering, demokrati, religionsfrihet, digitalisering och #metoo-rörelsen.

 

Har du inte möjlighet att se det live? Inga problem! Alla som anmäler sig i förväg får en länk med tillgång till inspelningen i 48 timmar efter sändningen.