Sissela Kyle

Rösträtten, kampen och min feministiska mamma

I år är det exakt hundra år sedan svenska kvinnor för första gången fick gå till valurnorna som myndiga medborgare. 100 år av fortsatt kamp för varje steg av förändring.

Tillsammans med Sissela Kyle har Athenas äran att bjuda er på ett smakprov ur hennes upplysande föreläsning om kvinnans väg framåt mot självständighet. Framförd med kunskap och humor tar Sissela Kyle med oss på en resa i förändringens tid, bjuder oss på anekdoter och historier om den långa vägen till medvetenhet.

Sisselas mamma Gunhild Kyle föddes 1921 och blev Nordens första professor i kvinnohistoria. Vad är det och hur har det sett ut över tid? Hur såg livet ut för hennes feministiska mamma, hur var hennes resa och hur ser det ut när hon blir gammal. Vad möter hon i vården och hur ser kvinnokampen ut idag? Vi får ta del av anekdoter och historier om vägen till medvetenhet. Vad kan vi lära oss av historien och varför ska vi dra öronen åt oss när det talas om kvinnans väsen och dess natur?

Sissela berättar om erfarenheter och möten från sitt yrkesliv, om att ha en pionjär till mamma och tar oss med på en feministisk resa, både i dåtid och nutid i en fartfylld, rolig och tankeväckande föreläsning.

 

 

 

Genom att anmäla dig till detta webinar kommer du att läggas till i nyhetsbrevet från Athenas Svergie (länk till data policy), Zevio (data policy) och Atikko Sverige

Arrangör: Athenas Sverige