Mustafa Panshiri

Sju råd till Mustafa: så blir du lagom svensk i världens mest extrema land

Hur är det att migrera till en av världens mest sekulära och demokratiska samhällen? Vilka kulturkrockar kommer att uppstå? Och hur hanterar man dem?

Mustafa Panshiris hjärtefrågor handlar om invandring, integration och inkludering. Han har tidigare jobbat som polis i Linköping. 2015 tog Sverige emot 163 000 flyktingar varav 35 000 var ensamkommande ungdomar. En stor majoritet av dessa ungdomar var från Afghanistan och Mustafa var vid den tidpunkten en av de få poliserna i Sverige med afghanskt ursprung. Så han bestämde sig för att resa land och rike runt och träffa dessa ungdomar och berätta om vad det innebär att leva i sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige.


Idag, många år senare har han hunnit besöka mer än 260 kommuner och talat inför tiotusentals nyanlända samt lärare, gode män, socialsekreterare och andra som direkt eller indirekt kommer i kontakt med integrationsfrågor. För sitt arbete med dessa frågor mottog Mustafa Panshiri priset som Årets folkbildare 2017.   

"Sju råd till Mustafa" är boken han önskar att någon givit till honom när han själv kom till världens mest extrema land. Den släpptes i augusti förra året och ligger till grund för Mustafas senaste föreläsning i vilken han lyfter svåra frågor och de integrationsutmaningar som Sverige står inför och bidrar till att möjliggöra ett inkluderande och öppet Sverige. 
 

Nu har du möjlighet att ta del av detta kostnadsfria smakprov av en föreläsning med Mustafa Panshiri.

 

Har du inte möjlighet att se det live? Inga problem! Alla som anmäler sig i förväg får en länk med tillgång till inspelningen i 48 timmar efter sändningen