Tommy Wilén

Gerillaergonomi - din räddning i hemarbetet

Category: Happiness at Work

Tommy Wilén
Feb 11, 2021 at 10:15-10:45

Event registration closing in

Hur ska man göra med ergonomin när man jobbar hemifrån? Kan man sitta i soffan eller måste man ha ett ordentligt skrivbord? Hur ställer man in en köksstol som egentligen bara har en funktion: ”HÅRD”?
För att lyckas med ergonomin hemma behöver man tänka lite nytt och kreativt. Man behöver tänka: ”Gerillaergonomi”.

Gerillaergonomi handlar om att ta det man har till hands och göra det bästa av situationen. För att lyckas med måste man först förstå hur kroppen fungerar. Alltså, vad är en musarm för något och hur funkar nackspärr och ryggskott? Helt enkelt - vad är det som gör ont och varför?

När man förstår det kan man hitta kreativa lösningar runt de problemen. För oftast handlar ergonomi om en balans mellan bra tänk och bra utrustning.

Såhär. Säg att du sitter i en trästol. Efter en stund får du ont i rumpan. Vad gör du? Du har två val egentligen. Antingen gör du stolen skönare = du förbättrar utrustningen. Eller så ställer du dig upp en stund så får rumpan vila lite = bra tänk.

När man arbetar hemifrån är man totalt omgiven av dålig utrustning. Inget där hemma är egentligen designat för kontorsarbete. För att hantera den situationen måste man fokusera på ”bra tänk” och helt enkelt arbeta smartare. Släpa fram strykbrädan och kör den som ståbord en stund. Ta så många möten och samtal man kan stående. Planera in regelbundna promenader i schemat. Byta arbetsställning ofta. Gå och träna eller fika eller vad som helst som inte är datorarbete.

För våra kroppar och hjärnor behöver variation för att må bra. De är inte designade för Excel, de är designade för att kasta spjut på gaseller på en savann.

Välkommen till ett underhållande, inspirerande och matnyttigt smakprov av föreläsningen "Gerillaergonomi - din räddning i hemarbetet" med leg.naprapat Tommy Wilén. Sveriges roligaste ergonom! 

 

Genom att anmäla dig till detta webinar kommer du att läggas till i nyhetsbrevet från Athenas Sverige (länk till datapolicy) och Zevio (data policy).

Arrangör: Athenas Sverige

Event Organizer

Athenas Sverige

Athenas representerar ett stort antal av de bästa föreläsarna i Sverige. Förtroendet vi får från våra föreläsare har byggts upp under många år av lyckat samarbete tillsammans med våra nöjda kunder. Vi har föreläsare och föredrag inom ämnen som ledarskap, motivation, stress, politik och hundratals av aktuella och spännande ämnen.

Social Media

Don’t miss out on live events!

Sign up for our newsletter and get notified when new webinars are available