Professor Vincent F. Hendricks

Vend Verden

Category: Digital Behavior

Professor Vincent F. Hendricks
Dec 16, 2020 at 14:45

Event registration closing in

Web-foredrag med Professor Vincent F. Hendricks, der vil fortælle om hvordan man bibeholder kvalificeret overvejelse, beslutning og handling i en digital tidsalder.

Web-foredrag med Vincent F. Hendricks den 16. december 2020 kl. 14:45 til 15:15 - videoen vil efterfølgende være tilgængeligt i 24 timer. 

I dette web-foredrag giver Professor Vincent F. Hendricks en kort introduktion til sin bog "Vend Verden" 


Webinaret afholdes den 16. december 2020 kl. 14:45 til 15:15.

Professor Vincent F. Hendricks fortæller i dette web-foredrag, hvordan fire gamle dyder kan give os større handlefrihed. Han spørger ind til, hvorvidt vi er ved at miste vores myndighed og autonomi som selvstændige, tænkende mennesker. Foredraget tager udgangspunkt i Vincents bog "Vend verden" (2020).

Vi tænker om os selv, at vi er myndige borgere, der i alle situationer tager kvalificerede beslutninger. Lige fra politiske valg, til hvilken smartphone vi skal købe. Men i virkelig er vores evne til selv at træffe beslutninger, vores autonomi under et voldsomt og usynligt pres i informationstidsalderen.

Ifølge Vincent er der meget, der tyder på, at vi er ved at blive frarøvet vores frie vilje og blevet til produkter - frit tilgængelige på hylderne i et evigt voksende marked for information og manipulation. Og det er jo virkelig ærgerligt, nu hvor vi rent faktisk har evnen til at træffe kvalificerede beslutninger, overvejelser og handlinger.

Vincent vil gennem videnskabelige og filosofiske overvejelser og egne refleksioner argumentere for, at vi med de fire klassiske latinske dyder i kombination med at være et 'ordentligt menneske' igen kan generobre vores autonomi og vende verden.

 

Foto: Steen Andersen
 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Forfatterforedrag på tlf. 35 12 12 99 
eller info@forfatterforedrag.dk

Ved tilmelding til webinaret bliver du tilmeldt nyhedsbrevet fra Forfatterforedrag - det kan nemt afmeldes igen. Læs mere om vores datapolitik HER

Event Organizer

Forfatterforedrag

Hos Forfatterforedrag finder du foredrag fra landets forfattere - fra kulturlivet, erhvervslivet, den forskningsmæssige, den pædagogiske, den skønlitterære og sportens verden.

Social Media

Don’t miss out on live events!

Sign up for our newsletter and get notified when new webinars are available